Zdrowie zielonych koktajli

Świadomość zdrowego odżywiania wśród społeczeństwa rośnie. Wiele osób nastawia się na ekologiczne żywienia i coraz popularniejsze stają się zielone koktajle. Takim napojem często zastępują jeden z codziennych posiłków. Wpasowuje się on również w kanon zasady pięć porcji warzyw i owoców dziennie, bo stanowi właśnie jedną z porcji. Koktajl powstaje z samych warzyw zielonych i to koniecznie surowych. Wspomaga on odkwaszanie organizmu oraz odżywia go za pomocą zawartych w nim witamin i minerałów, które w postaci takiego musu są łatwiej przyswajalne przez organizm. Polecanymi szczególnie roślinami do takiego napoju są: cykoria, kapusta, szpinak, roszponka, pokrzywa, mniszek lekarski, mięta. Oczywiście można do takiego koktajlu dodać banana lub truskawek dla polepszenia jego smaku. Wszystko dokładnie miksujemy za pomocą blendera. Najlepsze rezultaty w poprawie zdrowia i kondycji organizmu przynosi codzienne spożywanie zielonego napoju lub przeprowadzanie tygodniowej kuracji. Zależnie od pór roku jego skład będzie się różnił właśnie od tego, jakie produkty będą dostępne.

Witam! Miło mi gościć Cie na moim serwisie poświęconym medycynie mojej pracy i największej pasji. Informacje jakie tutaj znajdziesz, to ciekawostki z medycznego światka. Zapraszam do lektury i komentowania! Jeśli potrzebujesz porady to skorzystaj z formularza kontaktowego!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)