Żywność wprost od gospodarza

Pomimo szerokiego dostępu do ogromnej gamy różnych produktów spożywczych, w często niezwykle przystępnych cenach można zauważyć swoisty odwrót od żywności wysoko przetworzonej na rzecz produktów, które pochodzą wprost od wytwórcy czyli rolnika czy też ogrodnika, sadownika. Niezwykle popularne stają się jaja wprost od wiejskiej gospodyni, od kur, które nie są hodowane w ogromnych przemysłowych kurnikach, będących swoistymi fabrykami jaj. Warto wiedzieć, czym karmiona jest dana kura, bo to co je później znajduje się w jajku. Tym samym im bardziej wartościowa dieta samej kury tym lepsze jajo, które później stanowi element naszej diety. Moda na żywność pochodząca wprost od gospodarza rozszerza się na inne produkty. Coraz większą popularnością cieszą się przetwory mięsne, które nie są dostępne w sklepach. Wędliny, boczki czy też szynki, wędzone na prawdziwym drewnie, nie faszerowane wypełniaczami coraz częściej goszczą na stołach. Dzieje się tak pomimo tego, że produkty te są często o wiele droższe.

Witam! Miło mi gościć Cie na moim serwisie poświęconym medycynie mojej pracy i największej pasji. Informacje jakie tutaj znajdziesz, to ciekawostki z medycznego światka. Zapraszam do lektury i komentowania! Jeśli potrzebujesz porady to skorzystaj z formularza kontaktowego!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)